Marokánky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2,5 dcl šľahačky alebo mlieka, 8 dkg cukru, 1 PL hladkej múky, 1 PL masla, 10 dkg kandizovanej pomarančovej kôry, 10 dkg lieskových orieškov, 10 dkg mandlí + vlašských orechov, 10 dkg kandizovaného ovocia + hrozienok, čokoláda na polevu,

POSTUP PŘÍPRAVY

Ja som vyberala medzi viacero receptami, práve tento som vybrala preto, že tam ide máličko múky a tak vyniká chuť orieškou a ovocia.Sú chrumkavé.Z uvedených surovín mám 42 ks s priemerom 5 cm.


Šlahačku, cukor, maslo a múku uvaríme na riedku kašu, primiešame posekané alebo pomleté orechy, pokrájanu kôru a ovocie.Dobre premiešame.Na plech vystlaný papierom na pečenie kladieme lyžicou kôpky, ktoré roztlačíme pomocou mokrej vidličky na placky.Pečieme vo vyhriatej rúre prri cca 180C do stmavnutia,ale pozor na spálenie. Po upečení ich preložíme z plechu aj s papierom.Necháme vychladnúť.Po vychladnutí máčame / ja som natierala štetčekom/ so spodnej strany/tej rovnej/ čokoládou.