(Ne)vysmážané kurča a výborný mrkvový šalát

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Kurča, 2 vajcia, hladkú múku, strúhanku, soľ. Šalát: 5 veľkých mrkiev, šťava z 1 citróna, 3 PL práš. cukru, vodu(3dcl.)
POSTUP PŘÍPRAVY
Ja osobne vysmážané kurča nemusím, ale toto mám veľmi rada. Je to skvelá obmena klasického receptu. Kuriatko je oveľa chutnejšie,chrumkavejšie a menej mastné! Šalátik je v našej rodinke tiež veľmi obľúbený, je zdravý a rýchli.
 |
Potrebné suroviny..(klasika na vysmážané kurča) |
 |
Kuriatko zbyvíme kože, dobre nasolíme a obalíme v troj-obale.. |
 |
Na pekáčik nalejeme olej (tak aby celé dno bolo poliate tenučkou vrstvou)..poukladáme naň kuriatko a šup do rúry (vyhriatej na 210-220 stupňov)..pečieme asi 20-25 min, otočíme..(ak treba prilejeme troška oleja) a pečieme aj druhú stranu tiež cca 20-25 min, aby bolo kuriatko pekné zlato-hnedé.. |
 |
A takto vyzerá už upečené.. |
 |
Umytú mrkvičku postrúhame.. |
 |
Prilejeme šťavu z citróna.. |
 |
Cukor.. |
 |
Vodu..(podľa potreby)..premišame a hotovo.. |
 |
A hotovka..kuriatko najlepšie chutí so zemiakovým pyré a týmto šalátikom. Ako prílohu môžte kľudne zvoliť aj ryžu, hranolky..čokoľvek. Všetkým želám Dobrú chuť! |