kolac z cukiny alebo cukinovy quiche



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

400g postruhanej cukiny ( alebo tekvice )
100g postruhaneho tvrdeho syra
priblizne 50 g (viac alebo menej to je jedno ) na drobno nakrajanej sunky, alebo salamy
200g polohrubej muky ( ja davam celozrnnu )
1 cela cibula na drobno nakrajana
1 prasok do peciva
3 vajcia
sol, korenie

POSTUP PŘÍPRAVY

Tak toto je fakt jednoduche. Vsetko spolu v mise vymiesame. Cesto by malo mat konzistenciu babovky.
Vlejeme do vymastenej formy, odporucim tensiu vrstvu, rychlejsie a lepsie sa kolac prepecie. Vlozime do vyhriatej rury a pri 200 stupnoch pecieme do zlatista . (asi 25 minut ).Na tomto recepte je dobre, ze obsahuje same zdrave veci, a ziadne zbytocne tuky. A chuti aj detom.

V mojom pripade pouzijem tekvicu.
nakrajame, odstranime to co tam nepatri
a nastruhame. Hadzeme vsetko do vacsej misy, kde vsetky ingrediencie budeme miesat.
Pridame nastruhany tvrdy syr (akykolvek je momentalne k dispozicii ), a 200g muky
pridame prasok do peciva (ten mi posielaju zo SK )
cibula
sunka
vajcia, fakt jednoduche
osolime, okorenime
a vsetko spolu premiesame.Cesto by malo mat konzistenciu ako pre babovku (ani huste ani riedke )
vymastime formu, (plytsiu ), poprasime mukou
cesto vlejeme do formy, vysledok by mal mat vysku medzi 2-3 cm
a pri 200 stupnoch pecieme do zlatista (asi 25 min )
vysledok je chutny aj za studena