Zapekané plnené rožky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
obyčajné rožky, najlepšie z predošlého dňa (cca 8 ks), 1 veľká konzerva "lančmítu" (Luncheon Meat), horčica, kečup, Worcester, č. korenie, soľ, vajce na potretie, strúhaný syr na posypanie
POSTUP PŘÍPRAVY
Tieto rožky u nás chutia nielen dospelým, ale aj deťom, takže pripravujeme aj menej pikantnú verziu bez chilli omáčky a korenia.
 |
Pripravíme si cca 8 rožkov, najlepšie z predošlého dňa, 1 veľkú konzervu "lančmítu" (ja som mala 2 malé po 200 g), horčicu, kečup, Worcester, chilli omáčku, č. korenie, soľ, vajce na potretie a strúhaný syr na posypanie. |
 |
Konce rožkov odrežeme, pomocou varešky vytlačíme vnútro. |
 |
Lančmít spolu s vydlabaným vnútrom rožkov môžeme pomlieť, úplne však stačí poriadne to všetko spolu roztlačiť vidličkou. Nepoužijeme však všetku striedku, mne stačili tak cca 2/3. |
 |
Ochutíme kečupom, chilli omáčkou (nemusí byť), okoreníme čiernym mletým korením, soliť ani netreba (všetko podľa chuti). |
 |
Pridáme cca 1 lyžicu horčice a pár "šplechov" Worcestera, riadime sa výhradne svojou chuťou :-). |
 |
Výsledná hmota by mala hustotou pripomínať zmes na fašírky. Pomocou lyžičky alebo prstov zmes natlačíme do rožkov tak, aby v strede neostali prázdne. Ak rožok pri vydlabávaní praskol, prípadne sa úplne rozlomil, ako sa to stalo mne, nevadí, hmota ho udrží pohromade. |
 |
Naplnené rožky položíme na plech, potrieme vyšľahaným vajíčkom a posypeme syrom. |
 |
Zapekáme v rúre, kým syr nezozlatne (cca 15 min). Podávame teplé. Dobrú chuť! |