Medovníčky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

350 g hladká múka 200 g práškový cukor 2 väčšie vajíčka 1 PL mletá škorica 5 ks zomleté klinčeky 1 PL citrónová šťava 40 g mleté orechy 2 PL medu 1/2 PL soda bikarbóny 1 žĺtok na potretie POLEVA NA OZDOBENIE: 150 g práškový cukor+ 1 bielok

POSTUP PŘÍPRAVY

Do preosiatej múky vmiešame cukor, orechy, škoricu a klinčeky. Med za stáleho miešania zohrejeme a pridáme sodu biksarbónu. Vznikne pena, ktorú vlejeme do múky. Pridáme vajcia a všetko spolu dobre vypracujeme. Cesto necháme odležať v chlade(najlepšie je urobiť ho deň vopred).
Cesto na doske rozvaľkáme na hrúbku 5-7 mm a ozdobnými formičkami vykrajujeme medovníčky.
Poukladáme ich (ďalej od seba) na vymastený plech, potrieme žĺtkom. Niektoré ozdobíme hrozienkami ine orechami podľa uváženia.Upečieme vo vyhriatej rúre.
Z bielka ušľaháme sneh a zašľaháme doň preosiaty cukor. Vznikne krémovitá hmota, ktorou ozdobujeme medovníčky podľa vlastnej fantázie. Na ozdobenie staačí mikrotenové vrecúško, na ktorom v rožku urobíme maličkú dieročku.

A dielko je hotové, prajem dobré mlsnanie