Dublinské kura



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4-5 vykostených kuracích stehien (ale kľudne aj prsia), 4 plátky slaninky, 2 väčšie cibule, 2 roztlačené strúčiky cesnaku, 4 väčšie zemiaky očistené a pokrájané na plátky, 3/4 HR slepačieho vývaru, č. ml. korenie, 2 PL posekanej petržlenovej vňate

POSTUP PŘÍPRAVY

Rúru vyhrejeme na 200°C. V panvici popražíme na kúsky pokrájanú slaninku, pridáme posekanú cibuľu (na väčšie kúsky) a nakoniec cesnak. Chvíľu popražíme. Na dno troška vymastenej ohňuvzdornej misy poukladáme zemiaky a na ne popraženú cibuľu so slaninou. Zalejeme vývarom. Zemiaky soliť netreba, vývar to zariadi (o: Položíme mierne posolené mäsko a posypeme vňaťou. Prikryjeme alobalom a pečieme aspoň 1hod.
Dobrú chuť (o: