Simonin ovocno-kokosovy kolac



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 az 1 a pol chleba na tousty, 1 liter mlieka, 4 vajcia, 100 g krystaloveho cukru, lyzicka skorice, 500 g az 750 g ovocia - cerstve (jahody, ceresne, cernice), alebo kompot (broskyne, jahody, ceresne, marhule, hrusky). Na kolac mozeme dat aj rozne druhy ovocia naraz. Posypka: 1 smetol alebo maslo, 2/3 hrnceka hladkej muky, 2/3 hrnceka kokosu, 2/3 hrnceka praskoveho cukru. Olej na vymastenia plechu.

POSTUP PŘÍPRAVY

Mlieko, vajcia, krystalovy cukor a skoricu spolu zmiesame a namacame v tom chlieb na tousty (ako keby sme piekli chlieb vo vajicku), ktory poukladame vo viacerych vrstvach (dvoch, troch) na olejom vymasteny plech. Na chlieb poukladame ovocie.
Posypka: Zo smetolu alebo masla, praskoveho cukru, hladkej muky a kokosu urobime posypku (nie cesto, iba omrvinky), ktoru dame na vrch kolaca. Kolac pecieme do ruzova 30-40 minut vo vyhriatej rure, na 200-220C.
Dobru chut!