Mikulášsky koláč



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

150 g medu, 50 g nasekaných mandlí a lieskových orechov, 150 g polohrubej múky, 1 žĺtok, 1 vajce, 1 lyžička kypriaceho prášku, podľa chuti - škorica, klinčeky, zázvor, muškátový oriešok. Poleva: 1 bielok, 150 g práškového cukru, citrónová šťava, červená potravinárska farba

POSTUP PŘÍPRAVY

Zo surovín vypracujeme cesto a dáme ho do maslom vymazanej formy, pečieme pri teplote 165 stupňov cca 45 minút. Podľa vzoru ozdobíme polevou.
Toto je recept originál, ja som urobila korpus z olejového cesta s jablkami, ktoré som ovoňala perníkovým korením. Na vrchole čiapočiek mali byť ešte biele bodky - brmbolce, ponáhľala som sa a úplne som na ne zabudla.