Perfektný tip na večeru - OMELETA



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

palacinkové cesto (5 vajec, 0,5 l mlieka, 250 g polohrubej múky, soľ, štipka cukru) * 1 konzerva hrášku * suchý salám (napr. Malokarpatská, Nitran ...) * strúhaný syr *

POSTUP PŘÍPRAVY

Tak toto je úplne úžasné jedlo. Skvelá rýchla večera, ale kľudne i na obedík. Voláme to omeleta, ale podľa zloženia asi lepšie sedí palacinka na slanu. Vyberte si, čo sa Vám viac páči. Ale určite vyskúšajte ;o)

Suroviny na cesto poriadne vymiešame. Vsypeme hrášok z konzervy, bez nálevu. Tefónovú panvicu potrieme olejovým pierkom. Cesto premiešame, naberieme naberačkou a vylejeme na panvicu.
Keď cesto stuhne - nebude tam mokré miesto - tak na polovicu poukladáme salám. Môžme plátky, alebo pokrájať nadrobno. Lepšie sa potom krája.
Preložíme, chvíľu ešte popražíme a vyberieme.
Podávame so zemiakovou kašou alebo pečivkom. Dobrú chuť