Nebezpečne dobrý jablkový koláčik



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 4 vajcia * 100 g práškového cukru * 1 vanilkového cukru * 6 lyžíc vlažnej vody * 200 g polohrubej múky * 1 prášok do pečiva * postrúhaná citrónová kôra Jablková vrstva: 750 g očistených postrúhaných jabĺk * 2 balenia vanilkového cukru * mletá škorica Krém: 3 bal. Zlatého klasu * 0,5 l mlieka * 2 balenia vanilkového cukru * 100 g kryštálového cukru * 2 pochúťkové ( kyslé) smotany (500 ml) Na ozdobu: mliečna čokoláda

POSTUP PŘÍPRAVY

Inšpirácia od Silviky ID45553

Plech vystelieme alobalom. Vysypeme vanilkovým cukrom a škoricou. Rozvstvíme nastrúhané jablká. Žĺtka vymiešame s cukrom a citrónovou kôrou. Primiešame vyšľahaný sneh z bielkov.Striedavo primiešavame múku zmiešanú s práškom do pečiva a vodu. Cesto vylejeme na jablká, rovnomerne rozotrieme a pečieme pri teplote 200°C dozlatista. Či je cesto upečené zistíme špáradlom.Cesto po miernom vychladnutí prevrátime tak, aby jablká boli navrchu. Do 350 ml mlieka nasypeme kryštálový a vanilkový cukor a dáme variť. Vo zvyšku studeného mlieka rozmiešame 3 balenia Zlatého klasu a uvaríme veľmi hustý puding. Za priebežného miešania ho necháme mierne vychladnúť a elektrickým šľahačom do neho postupne vmiešame pochúťkovú smotanu.Vyšľahaný jemný krém rozotrieme na jablkovú vrstvu a uložíme do chladničky.Na vrch nastrúhame mliečnu čokoládu. Je vynikajúci!!!!!!