Úúúžasný medový krémeš



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 300 g hladkej múky - 50 g Hery - 150 g práškového cukru - 1 lyžica medu - 1 lyžica rumu - 1 lyžička sódy bikarbóny - 1 celé vajce - 1 žĺtok- Maslová plnka: 200 g masla - 150 g práškového cukru - 1 liter mlieka - 3 balíčky Zlatého klasu - 3 žĺtky - 2 lyžice rumu- Šľahačková plnka: - 2 smotany na šľahanie - 1 vanilkový cukor (popr. stužovač šľahačky)- Čokoládová poleva: 80 g čokolády na varenie - Cera (cca 25-30 g)

POSTUP PŘÍPRAVY

V obrázkovom postupe ;)
Je fantastický, skvele vyzerá a len sa po ňom zapráši! Nič náročné, zvládne každý :)
Krémeš je najlepšie robiť tak deň ropredu alebo aby mohol aspoň v noci odstáť a cestíčko nasiaklo plnku. Pokrájame ho tak, že si dáme zovrieť vodu, namočíme doň ostrý nôž, utrieme, ale tak, aby zostal horúci (čokoládová poleva sa trošku roztopí a zmäkne) a krájame. Pôjde to ľahko :)
Mne najviac chutí vytiahnutý z chladničky ;)

1. Z múky, tuku, práškového cukru, medu, rumu, sódy bikarbóny, vajca a žĺtka vypracujeme cesto, ktoré rozdelíme na dve časti.
2. Vyvaľkáme dva pláty a upečieme ich na vymastenom plechu. Ja som piekla na opačnej strane plechu, aby sa pláty ľahšie dávali dolu asi na 160 C cca 10-15 min do svetlohneda.
3. Príprava maslovej plnky - maslo vymiešame s cukrom...
4. Z mlieka, žĺtkov a Zlatého klasu uvaríme hustú kašu...
5 . Po vychladnutí kašu po častiach pridáme k maslu vymiešanému s cukrom. Nakoniec po kvapkách zamiešame rum a vymiešame nahladko.
6. Príprava šľahačkovej plnky - smotany vyšľaháme s vanilkovým cukrom (môžeme pridať stužovať šľahačky)
7. Na jeden vychladnutý plát navrstvíme maslovú plnku...
8. Na maslovú plnku navrstvíme šľahačku...
9. Prikryjeme druhým plátom...
10. Čokoládu si rozpustíme so stuženým tukom a natrieme ním krémešík :)
11. A tu máme hotový kúsok - mňam, mňam, mňam! Robila som mamine do roboty a len sa po ňom zaprášilo! Robila som krémeš prvý raz, takže sa nebojte, zvládnete to aj vy! A stojí to za to, ak tento zákusok obľubujete!