Úúúžasný medový krémeš

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Cesto: 300 g hladkej múky - 50 g Hery - 150 g práškového cukru - 1 lyžica medu - 1 lyžica rumu - 1 lyžička sódy bikarbóny - 1 celé vajce - 1 žĺtok-
Maslová plnka: 200 g masla - 150 g práškového cukru - 1 liter mlieka - 3 balíčky Zlatého klasu - 3 žĺtky - 2 lyžice rumu-
Šľahačková plnka: - 2 smotany na šľahanie - 1 vanilkový cukor (popr. stužovač šľahačky)-
Čokoládová poleva: 80 g čokolády na varenie - Cera (cca 25-30 g)
POSTUP PŘÍPRAVY
V obrázkovom postupe ;)
Je fantastický, skvele vyzerá a len sa po ňom zapráši! Nič náročné, zvládne každý :)
Krémeš je najlepšie robiť tak deň ropredu alebo aby mohol aspoň v noci odstáť a cestíčko nasiaklo plnku. Pokrájame ho tak, že si dáme zovrieť vodu, namočíme doň ostrý nôž, utrieme, ale tak, aby zostal horúci (čokoládová poleva sa trošku roztopí a zmäkne) a krájame. Pôjde to ľahko :)
Mne najviac chutí vytiahnutý z chladničky ;)
 |
1. Z múky, tuku, práškového cukru, medu, rumu, sódy bikarbóny, vajca a žĺtka vypracujeme cesto, ktoré rozdelíme na dve časti. |
 |
2. Vyvaľkáme dva pláty a upečieme ich na vymastenom plechu. Ja som piekla na opačnej strane plechu, aby sa pláty ľahšie dávali dolu asi na 160 C cca 10-15 min do svetlohneda. |
 |
3. Príprava maslovej plnky - maslo vymiešame s cukrom... |
 |
4. Z mlieka, žĺtkov a Zlatého klasu uvaríme hustú kašu... |
 |
5 . Po vychladnutí kašu po častiach pridáme k maslu vymiešanému s cukrom. Nakoniec po kvapkách zamiešame rum a vymiešame nahladko. |
 |
6. Príprava šľahačkovej plnky - smotany vyšľaháme s vanilkovým cukrom (môžeme pridať stužovať šľahačky) |
 |
7. Na jeden vychladnutý plát navrstvíme maslovú plnku... |
 |
8. Na maslovú plnku navrstvíme šľahačku... |
 |
9. Prikryjeme druhým plátom... |
 |
10. Čokoládu si rozpustíme so stuženým tukom a natrieme ním krémešík :) |
 |
11. A tu máme hotový kúsok - mňam, mňam, mňam! Robila som mamine do roboty a len sa po ňom zaprášilo! Robila som krémeš prvý raz, takže sa nebojte, zvládnete to aj vy! A stojí to za to, ak tento zákusok obľubujete! |