
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
4-5 jablk, kryštálový cukor, vanilkový cukor, citron, sladká smotana, hladká múka, maslo
POSTUP PŘÍPRAVY
Po ríbezlovej omáčke ( nájdete u mňa v receptoch ) je táto druhá njobľúbenejšia v našej rodine. My to máme najradšej k varenému mäsku z polievky, v ktorej varíme , zemiačky aj plnku. Vlastne, keby sa omáčka mohla variť v polievke, tak by to bol obed z jedného hrnca :)))) Dosť bolo srandy ide sa na postup, ten je veľmi jednoduchý v obrázkovom postupe.
![]() |
jablká, očistíme, nakrájame na menšie kúsky a dáme variť do mála vody s vanilkovým aj kryštálovým cukrom, citronovou kôrou a šťavou z citrona |
![]() |
keď nám zovrú, zahustíme so smotanou v ktorej sme rozhabarkovali asi 1 PL hladkej múky, tej múky radšej menej aby nebolo citiť múku |
![]() |
necháme prevrieť a hotovo, môžme podávať |