
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Tento koláč som objavila pred 3 rokmi v časopise Život. Je jednoduchý na prípravu a veľmi chutný. Ak sa ohlási nečakaná návšteva tak ho máte rýchlo hotový, aj preto, že všetky prísady máte určite bežne doma.
POSTUP PŘÍPRAVY
POSTUP PŘÍPRAVY
POTREBUJEME:
1 hrnček mlieka (150-200)ml,125g masla, 6 lyžíc kakaa, 2 hrčeky práškového cukru, 3 celé vajcia, 1 vanilínový cukor, 1,5 hrčeka polohrubej múky, 1 bal. prášku do pečiva (PDP)
1. V hrnci zmiešame hrnček mlieka s hrnčekom práškového cukru a so 6 PL kakaa
2. Pridáme 125g masla, povaríme a potom odložime hrnček kakaovej zmesi na polevu.
3. V mixéri vymiešame hrnček práškového cukru + 3 vajcia.
4. Do mixéra k vyšľahaným vajciam pomaly prilievame zvyšnú zohriatu kakaovú zmes.
5. K zmesi v mixéri pridáme polohrubú múku s PDP a vymiešame.
6. Hlbší plech vymastíme olejom, nalejeme cesto a pečieme 25 minút pri teplote elek.rúra cca 200 celzia
7. Upečené ešte horúce cesto pokrájame a polejem polevou z hrnčeka.
Koláč môžeme podávať so šľahačkou.