
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 lístkové cesto* 800 ml mlieka* 80g Zlatého klasu* 2 ks vanilínového cukru* 2 PL hladkej múky* 150g práškového cukru* 250g masla alebo rastlinného tuku na pečenie* 400 ml smotany na šľahanie alebo 2 práškové šľahačky a mlieko- 300ml* stužovač šľahačky* práškový cukor na posypanie
POSTUP PŘÍPRAVY
Charakteristika 2 slovami: FANTASTICKÝ KRÉMEŠ.
![]() |
Lístkové cesto rozdelíme na polovicu. |
![]() |
Každý plát si vyvaľkáme a upečieme na plechu vo vyhriatej rúre pri teplote 200°C dozlatista. |
![]() |
Upečené pláty necháme vychladnúť. |
![]() |
Z 800 ml mlieka, Zlatého klasu, vanilínového cukru, hladkej múky a cukru uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť. |
![]() |
1 plát cesta narežeme na štvorce. |
![]() |
Šľahačky vyšľaháme dotuha so stužovačom. |
![]() |
Maslo vyšľaháme a po lyžiciach prišľahaváme vychladnutý pudingový krém. |
![]() |
Na jeden plát natrieme maslový krém, na to vyšľahanú šľahačku a poukladáme nakrájané štvorce cesta. |
![]() |
Na záver posypeme práškovým cukrom a nakrájame.......... |