Karfiolová polievka - VÝBORNÁ



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 menší karfiol, 3 zemiaky, 1cibuľa, olej, za hrsť ryže, zeleninový alebo kurací bujón, soľ, mleté ČK, vegeta, muškátový oriešok, mletá/drvená rasca, pažítka/vňať

POSTUP PŘÍPRAVY

Do hrnca s vriacou osolenou vodou dáme bujón, na ružičky rozobratý karfiol a na kocky pokrájané zemiaky. Povaríme 10 minút. Medzitým opražíme cibuľku, pridáme rascu a ryžu, vlejeme do polievky a varíme ešte ďalších 10 minút. Dochutíme muškátovým orieškom, korením, vegetou a rozmixujeme na hladký krém. Vynikajúca! S chuťou ju zje aj môj starší syn, ktorý nie je žiadny jedák.

Na začiatok si pripravíme tieto suroviny
Už sa karfiol a zemiačiky varia vo vode s bujónom
Teraz si pripravíme cibuľku, rascu a ryžu. Všetko spolu popražíme na oleji a vlejeme do polievky. Rajničku, v ktorej pražíme, môžeme podliať troškou vody a tak vyliať do polievky.
Po asi 10 minútach všetko do hladka pomixujeme a ešte dochutíme, ak treba. HOTOVO!