
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 menší karfiol, 3 zemiaky, 1cibuľa, olej, za hrsť ryže, zeleninový alebo kurací bujón, soľ, mleté ČK, vegeta, muškátový oriešok, mletá/drvená rasca, pažítka/vňať
POSTUP PŘÍPRAVY
Do hrnca s vriacou osolenou vodou dáme bujón, na ružičky rozobratý karfiol a na kocky pokrájané zemiaky. Povaríme 10 minút. Medzitým opražíme cibuľku, pridáme rascu a ryžu, vlejeme do polievky a varíme ešte ďalších 10 minút. Dochutíme muškátovým orieškom, korením, vegetou a rozmixujeme na hladký krém. Vynikajúca! S chuťou ju zje aj môj starší syn, ktorý nie je žiadny jedák.
![]() |
Na začiatok si pripravíme tieto suroviny |
![]() |
Už sa karfiol a zemiačiky varia vo vode s bujónom |
![]() |
Teraz si pripravíme cibuľku, rascu a ryžu. Všetko spolu popražíme na oleji a vlejeme do polievky. Rajničku, v ktorej pražíme, môžeme podliať troškou vody a tak vyliať do polievky. |
![]() |
Po asi 10 minútach všetko do hladka pomixujeme a ešte dochutíme, ak treba. HOTOVO! |