Oškvarkové pagáčiky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
babka vraví že sa budú lístkovať..to je tým prekladaním
0,5 kg hl.múky, kvások, soľ, mlieko, oškvarky, vajíčko kmín
POSTUP PŘÍPRAVY
konečne som sa dostala k pagačikom ..tak sa mi moc nechcelo ale výsledok je SUPER-chýba už len dobre vínko ale v tejto hodine je to snáď ešte priskoro...snáď vydržia do večera
Dobrú chuť!
 |
základne cesto s muky a kvásku a mlieka.+soľ |
 |
po nakysnutí sa rozvalka cesto a natrieme ho oškvarkami (pomletými) |
 |
zabalíme cesto asi takto: |
 |
niekoľko krát ho rozvaľame a vždy ho necháme podkysnúť 10 minut |
 |
tato to vyzera po niekolko násobnom prevalkani |
 |
nakoniec ropzvalkame na hrubku 1 cm.., natrieme vajíčkom posypeme kminom....a pečieme do zlatova |
 |
a tu je voňavy výsledok....sú veľmi jemne a vnútri take odlachčené...mňam |