Biela poleva na medovníčky
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Práškový cukor podľa potreby ,troška citronovej šťavy, 1 vaječný bielok,
POSTUP PŘÍPRAVY
Práškový cukor môžeme preosiať , vaječný bielok precedíme cez sítko a pridáme trocha citrónovej šťavy, vymiešame dozhustnutia. ( keď sa dá citronova šťava je poleva bielšia a lepšie drží )
Cukru dáme toľko, aby poleva po vymiešaní bola hladká a lesklá, a len pomaly stekala po stenách nádoby v ktorej miešame polevu . Na medovníky ju môžeme nanášať tenučkým štetcom, alebo vrecúškom prepichnutým ihlou ( dajú sa aj kúpiť také vrecúška v domácich potrebách - stojí to cca 10,-sk ) . Doozdobovať môžete aj farebnými gulôčkami :-) rôznych tvarov - je to na Vašej fantázii.
Necháme poriadne preschnúť cca 1 deň .
Ak chcete aby vám poleva nepukala treba to miešať vareškou :-) nie mixérom :-)