Naozaj vynikajúce rybie filety pečené so zemiakmi*****



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

zemiaky- podľa veľkosti pekáča, 2-3 paradajky(tiež podľa veľkosti pekáča), rybie filety (mala som morskú šťuku), soľ, rasca, korenie (na barbecue, prípadne aj na ryby), 1 dcl bieleho vína na podliatie, 1dcl vody na podliatie, prípadne namiesto toho bujón alebo vývar, 2 čečinky čerstvého rozmarínu, na zálievku: 0,5 dcl olivového oleja, šťava z 1 citróna, 2 väčšie strúčiky cesnaku, petržlenová vňať, voda

POSTUP PŘÍPRAVY

Recept je z jednej nemenovanej TV , zaujal ma svojimi ingredienciamii, tak som sa ho pre zmenu v jedálničku rozhodla vyskúšať a výsledok je naozaj vynikajúci, môžem len odporúčať.

...zemiaky aj rajčiny si nakrájame na krúžky...
...polovicu zemiakov si dáme na dno pekáča, ochutíme soľou, korením na obrázku a rascou...
...pokryjeme paradajkami...
....a potom prikryjeme druhou polovicou ochutených zemiakov....
,...na ne dáme filety, ktoré trolinku posolíme z každej strany a uložíme na ne vetvičky rozmarínu...ak nemáte čerstvý, dajte aj sušený...
...podlejeme vínkom a vodou a dáme do rúry na 45 minút piecť(dusiť)... prikryté alobalom...
...zakiaľ sa ryba so zemiakmi pečú, pripravíme si zálievku.... olivový olej zmiešame so šťavou s 1 citróna...
...pridáme prelisovaný cesnak...
...a posekanú petržlenovú vňať.... ak sa Vám bude zdať zálievky málo, môžete ju doplniť vodou alebo vínom...
...po 45-50 minútach pekáčik alebo misu vyberieme z rúry a po rybkách nalejeme pripravenú zálievku...
...takto zapekáme ešte asi 15 minúť... dobrú chuť...