Bryndzovo-vajcové halušky s klobásou

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
400 g polohrubej múky * 300 g bryndze * mlieko * klobása * 4 vajcia * soľ
POSTUP PŘÍPRAVY
Vždy, keď pricestujeme k dedkovi a babke, musia byť na stole halušky - na dedkove želanie. Ale prečo, dedko, prečo?!? :-)) Tak som mu teda uvarila ďalšie slovenské nezdravé mastné jedlo, po ktorom sa zaprášilo :-). (pozn. redakcie: ak mi niekto poradí, do ktorej kategórie zaradím tento recept, budem mu veľmi vďačná :-) )
 |
1. Do väčšej misy dajte múku, vajíčka (robila som polovičnú dávku, takže som pridala iba 2 vajcia) a polovicu bryndze. |
 |
2. Cesto osoľte, zamiešajte, |
 |
3. a pridajte toľko vody, aby vzniklo redšie cesto. |
 |
4. Zatiaľ si v druhej miske vymiešajte zvyšnú bryndzu s mliekom. Mlieka pridajte koľko len chcete, určite nič nepokazíte. Poriadne vymiešajte, aby ostala hladká bryndzová omáčka a dajte do chladničky "napučiť". Bryndza sa napije mlieka a bude hustejšia. |
 |
5. Takisto si zatiaľ pokrájajte klobásu na drobnejšie kúsky a dajte ju vyškvariť. |
 |
6. Halušky hádžte cez haluškáreň do vriacej osolenej vody a keď vyplávajú na povrch, vyberajte ich. |
 |
7. Halušky premiešajte s trochou masla alebo oleja, aby sa neprilepili. |
 |
8. Halušky podávajte preliate bryndzovou omáčkou a postrašené osmahnutou klobáskou. |