Zapečené mleté mäso so zeleninou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

mleté mäso * 2-3 vajcia * soľ * MČK * majoránka * 1 starší rohlík alebo žemľa * mrazená zelenina * 1-2 dcl šľahačkovej smotany * 1 väčšia cibuľa * mletá červená paprika * cesnak * PRÍLOHA: dusená kapusta * varené zemiaky

POSTUP PŘÍPRAVY

Dopredu si uvarte v slanej vode jedno balenie mrazenej zeleniny, a ďalší postup o schodíček nižšie:

1. Do väčšej misy dajte mleté mäso, vajcia,
2. ... pridajte nakrájanú cibuľu, osoľte, okoreňte,
3. ... ďalej pridajte majoránku.....
4. ... a rohlík či žemľu na chvíľočku namočte do vody, vyžmýkajte a pridajte k mäsu.
5. Nakoniec pridajte mletú červenú papriku, pretlačený cesnak a poriadne premiešajte.
6. Na dno menšieho pekáčika alebo jenskej misy navrstvite polovicu mäsovej zmesi,
7. Na to dajte uvarenú mrazenú zeleninu,
8. a prikryte zvyšnou mäsovou masou.
9. Mleté mäso ucapkajte na zeleninu, polejte šľahačkovou smotanou a šup do vyhriatej rúry.
10. Ako dlho som to piekla, si už nepamätám, ale jedno je isté: pečte dovtedy, kým sa mäso neupečie.
11. Ako príloha vhodne poslúži kyslá dusená kapusta a varené zemiaky.