Čína s rezancami z balíčkov čínskych plievok

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

600 gramov kuracieho mäsa 1 ks cibuľa 2 str. cesnaku 2 – 3 lyžice kečupu 1 lyžicu horčice 3 PL worchesterovej omáčky 1 KL sójovej omáčky 2 ks vajíčka, čína korenie 2 KL kari korenie čierne mleté korenie 3 KL solamyl 1 bal mrazenej zeleniny (čínsku zmes alebo trojzložková: mrkva, kukurica, hrášok) 400 g cukety instantné cestoviny (z čínskych polievok, 6 balení)

POSTUP PŘÍPRAVY

Umyjeme mäso a narežeme na kocky. Na to vhodíme asi tie 3i lyžice kečupu a 2 lyžice horčice a worchesterovu omáčku (tej dáme pokojne dosť aj 3 PL) a 1 KL sójovej omáčky a kari korenie, nasleduje čína korenie a trošku čierneho mletého korenia. Do toho rozbijeme 2 vajíčka a všetko to poriadne zamiešame a ešte do oho asi 3 KL solamylu. Opäť zamiešame a uzavrieme do misky a necháme 24 hodín postáť v chladničke.
Na ďalší deň vyberieme mäso z chladničky a dáme do hrnca na spodok olej. Keď je rozpálený dáme do hrnca mäso a trošku ho opečieme sprudka až potom zalejeme ale len troškou vody. Prikryjeme a miešame pravidelne. Keď sa voda odparí a mäso ešte nieje mäkké, tak dolejme zas trošku vriacej vody, ale nie veľa, aby nakoniec veľa neostalo.
Nakrájame cibuľu a pridáme ju do mäsa nech sa dusí. (netreba ju opekať na oleji)
Do mäsa pridáme aj mrazenú zeleninu a varíme.
Pretlačíme 2 strúčiky cesnaku. Varíme. Očistíme cuketu a rozrežeme na poly. Vydlabeme stred (ako keď robíme tekvicu), narežeme na malé útvary – kocky a opečieme na oleji do zlatista až hneda a potom odstavíme.
Keď je mäso mäkké, ochutnáme prípadne osolíme. Odstavíme cestoviny z tých polievok zalejeme vriacou vodou a necháme asi 3 minúty mäknúť. Precedíme ich a zmiešame nakoniec s mäsom, cuketou. Premiešame.