Dvojicky z krkovicky v bazalkovej omacke

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
kolko platkov udenej krkovicky, tolko platkov neudenej/surovej krkovicky * kremzska alebo dijonska horcica * cesnak * cibula * flasa kecupu * 250ml smotany na varenie * solamyl * sol * korenie * bazalka * sparadla
POSTUP PŘÍPRAVY
v obrazkoch
 |
Udenu krkovicku si pokrajame na primerane platky. |
 |
Rovnako si pokrajame aj neudenu krkovicku na platky, ktore trosku nasolime. Nie vela, lebo udene platky su slane. |
 |
Na masti si do ruzova oprazime najemno pokrajanu cibulu a cesnak. |
 |
Osmazenu cibulu vylejeme do misy z janskeho skla. |
 |
Teraz prichadza na rad masko - vzdy spojime spolu dvoma sparadlami udenu a neudenu krkovicku, ktoru predtym natrieme horcicou. Ja som tentoraz pouzila kremzsku, ale robila som to aj s dijonskou, ta ale trosku stipe, co je nevyhoda pre deti. |
 |
Pospajane "dvojicky" poukladame na cibulku do misy, podlejeme vodou a pecieme do makka. |
 |
Ked su "dvojicky" makke, vytiahneme ich z vypeku, ktory rozmixujeme ponornym mixerom a pripravime z neho omacku. Pridame flasu kecupu, smotanu na varenie, v ktorej sme rozmiesali 1-2 lyzice solamylu. Dochutime solou, ciernym korenim a nakoniec pridame bazalku. |
 |
Podavame s cimkolvek - hodi sa k tomu aj ryza, aj zemiaky, aj cestoviny - my sme tentokrat mali knedlu.
Je to vyborne! |