Dvojicky z krkovicky v bazalkovej omacke



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

kolko platkov udenej krkovicky, tolko platkov neudenej/surovej krkovicky * kremzska alebo dijonska horcica * cesnak * cibula * flasa kecupu * 250ml smotany na varenie * solamyl * sol * korenie * bazalka * sparadla

POSTUP PŘÍPRAVY

v obrazkoch

Udenu krkovicku si pokrajame na primerane platky.
Rovnako si pokrajame aj neudenu krkovicku na platky, ktore trosku nasolime. Nie vela, lebo udene platky su slane.
Na masti si do ruzova oprazime najemno pokrajanu cibulu a cesnak.
Osmazenu cibulu vylejeme do misy z janskeho skla.
Teraz prichadza na rad masko - vzdy spojime spolu dvoma sparadlami udenu a neudenu krkovicku, ktoru predtym natrieme horcicou. Ja som tentoraz pouzila kremzsku, ale robila som to aj s dijonskou, ta ale trosku stipe, co je nevyhoda pre deti.
Pospajane "dvojicky" poukladame na cibulku do misy, podlejeme vodou a pecieme do makka.
Ked su "dvojicky" makke, vytiahneme ich z vypeku, ktory rozmixujeme ponornym mixerom a pripravime z neho omacku. Pridame flasu kecupu, smotanu na varenie, v ktorej sme rozmiesali 1-2 lyzice solamylu. Dochutime solou, ciernym korenim a nakoniec pridame bazalku.
Podavame s cimkolvek - hodi sa k tomu aj ryza, aj zemiaky, aj cestoviny - my sme tentokrat mali knedlu. Je to vyborne!