
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
niekoľko krajcov najlepšie už suchšieho chlebíka, plátkový syr, vajíčka (počítajte 1 vajíčko na 1 krajec), soľ, maslo (alebo aj kačacia masť), olej
POSTUP PŘÍPRAVY
Krajce natrieme maslom. Na jeden položíme 1a 1/2 alebo 2 plátky syra podľa veľkosti krajca. V miske vytrepeme 2 vajíčka pre 2 krajce, osolíme. Na panvici rozohrejeme olej, vylejeme vajíčka. Počkáme, kým sa trocha zrazia (keby boli surové, krajec so syrom by sa ponoril až na dno panvice, chlebík musí na vajíčkach zostať na vrchu). Teraz na ne položíme 2 krajce syrom nadol, panvicu prikryjeme pokrievkou. Necháme piecť asi 2-3 minúty, skontrolujeme, či je omeleta zlatohnedá a odliepa sa už od panvice. Vtedy omeletu medzi krajcami rozkrojíme a vyberieme. Takto opakujeme pri ďalších chlebíkoch. Vynikajúce! Super na výdatné raňajky :) Nechápem ako, ale dokážem zjesť aj 2 krajce :-oooo A k tomu čajík :) No a priznám sa, že ja som tieto chlebíky nikdy nerobila, to vždy môj mužík - a už 3 roky :))
![]() |
Rozkrojíme medzi chlebíkmi a hotovo :) |
![]() |
výborná obmena tradičného chleba vo vajci. takéto chlebíky nie sú tak nasiaknuté olejom |