
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
hovädzie predné * bravčové pliecko * soľ * zemiaky * koreňová zelenina * kyslá kapusta * nové korenie celé * čierne korenie celé * bobkový list * sterilizovaná cvikla * hladká múka * kyslá smotana
POSTUP PŘÍPRAVY
Hovädzie aj bravčové mäso dáme variť do osolenej vody. Uvaríme do mäkka. Vyberieme a nakrájame na kocky. Vrátime späť do vody, v ktorej sme ich varili. Pridáme k ním nakrájané zemiaky a koreňovú zeleninu. Varíme kým zelenina nie je mäkká. Zvlášť si uvaríme vo vode kyslú kapustu, ku ktorej pridáme nové korenie, čierne korenie celé a bobkový list. Keď sú zemiaky a zelenina mäkké pridáme uvarenú kyslú kapustu. Na záver pridáme sterilizovanú cviklu a spolu prehrejeme. Zahustíme hladkou múkou rozhabarkovanou vo vode. Na tanieri ochutíme kyslou smotanou. Podávame s chlebom