Rýchle kuracie buritos



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

tortily*kuracie masko*koreniny*1 PL oleja*jogurt*zelenina*fazuľa v omáčke*tvrdý strúhaný syr

POSTUP PŘÍPRAVY

v obr.

Do mexického burita ide mleté masko.My sme to mali ako rýchlovku na obed a tak sme mali kuracie masko nakrájané najemno a nadrobno.Zmiešame so všakovakými bylinkami a korením.U nás to bola soľ,mčk,gyros korenie
....na 1 PL oleja opečieme masko dozlatova...
....kým sa masko opeká nachystáme si zeleninu.Výborne chutí ľadový šalat,paradajky,cibuľa či pór...
....v špajzi pohľadáme zabudnutú fazuľovú konzervu....u nás to boli biele fazuľky v paradajkovej šťave...
....konzervu otvoríme a obsah vlejeme k už hotovému masku....všetko spolu dokladne prehrejeme....
....nachystáme si tortily,alebo libanonský chlieb... Tortilly pokropíme vodou alebo preložíme navlhčenými papierovými servítkami a zabalíme ich do fólie a prehrejeme ich napr. v mikrovlnke...
....vezmeme si jednu tortilu...
...namažeme jogurtom alebo tatarkou.Podľa toho čo máme doma a načo máme práve chuť....
...na jogurt navrstvíme masovo-fazuľovú zmes....
...na to dáme zeleninu podľa chuti...
....postrúhame tvrdý syr....
...buritos zvinieme...podľa toho aký je veľký,alebo len preložíme napolovicu.Po vrchu možme ešte poliať kyslou smotanou.Niekde k tomu podávajú aj ryžu a štiplavé papričky.