
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
-250 g rastlinného tuku - 250 g bryndze - 300 g hladkej múky - 1 vajce - 1/2 balíčka prášku do pečiva - štipka soli + žĺtok na potretie, mletá paprika, rasca
POSTUP PŘÍPRAVY
Z múky, tuku, bryndze, vajca, prášku do peč. a soli vypracujeme hladké cesto, ktoré odložíme asi na 1/2 hodiny na chladné miesto (popr. chladničky)
Potom ho vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 1 cm, povykrajujeme kolieska, potrieme žĺtkom, posypeme paprikou a rascou, dáme na plech a pečemie asi na 190 C cca 20 min. (treba sledovať!)
Z dávky mi vyšli dva veľké plechy a ešte nejakých 10 kúskov. Čiže je toho dosť :) A je to naozaj chuťovka, na oslavu, k TV, k pivu, vínu...k čomu len chcete.