Oškvarkové pagáčiky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 šálky pomletých oškvarkov, 2 šálky polohrubej múky, 1/2 šálky mlieka, 1/2 šálky oleja, 1 vajce, 1 lyžička soli, 1/2 kocky droždia, na potretie 1 vajce, rascu , sezamové a ľanové semiečka

POSTUP PŘÍPRAVY

Receptom som sa inšpirovala u Soničky ID 33527, ale zemiaky uvadzané v povodnom recepte som nahradila oškvarkami :o). Všetky ingrediencie, okrem oškvarkov a tých na potretie a posypanie dáme do pekárničky, ktorá za nás spraví všetku namáhavú pracu :-) .Hotové a vykysnuté cesto vyberieme z pekárne rozvaľkáme ho, potrieme pomletými oškvarkami a prekladáme minimálne trikrát ( preložíme rozvaľkáme, preložíme rozvaľkáme, preložíme rozvaľkáme :-) ), tak budú mať pagáčiky vrstvy. Potom začneme vykrajovať - ja som vykrajovala malé kolieska, ktoré dáme na plech vyložený papierom na pečenie. Potrieme vajkom, posypeme a dáme piecť na 180°C do ružova. A potom už len papkáme mňam.