Tvarohovo-orechový závin



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Suroviny : Cesto : 170g masla (z mrazničky), 270g hladkej múky, 1vajce, 1čajová lyžička soli (možno trošku menej) Kvások : sušené kvasnice - asi 2 1/4ČL rozmiešať v 1/2dcl teplej vody a trocha cukru Plnka : 250g tvarohu, 120g kryšt. cukru a nastrúhaná šupka z 2 pomarančov a 2 citrónov. Samozrejme ovocie poriadne pred strúhaním vydrhnúť.

POSTUP PŘÍPRAVY

v obrázkovom postupe

Pripravíme si suroviny....
Nožíkom rozsekať maslo v múke so soľou na drobné kúsky (ako hrášok). Čo najmenej pracovať rukami, aby maslo nezmäklo. Keď sú drobné kúsky tuhého masla, dá sa potom rýchlo spracovať s vajíčkom a pripraveným kváskom. A takto vyzerá cestíčko. Zabaliť ho do mikroténovej fólie a dať do chladničky asi na 20 minút odpočinúť.
Vyšlahať tvaroh s cukrom (keď je hrudkový, môže sa použiť i ponorný mixér) a pridať nastrúhanú šupku z pomarančov (asi 2ČL) a citrónov (tiež 2 ČL) Krásne to vonia...
Cesto rozdeliť na 2 časti. Vyvaľkať na veľkosť plechu na tenký plát.
Dať polovičku tvarohovej plnky - fotené ešte pred rozotretím.
Tvaroh posypať zomletými orechami - na jeden plát asi 2-3 PL.
A tu už máme stočené záviny. Nožíkom spraviť zárez po celej dĺžke. POZOR! Iba vrchnú časť cesta a nie celkom na koniec ako som spravila ja :-))) Názov v origináli je Walnut Walk - away - niečo ako ,,Odídené orechy,, a mne skoro odišli....Vie niekto názov výstižnejšie preložiť?
Upečené záviny. Kto si dá pozor pri záreze nožíkom, môže ich mať krajšie :-))
Voňavučké, chutnučké, krehučké..........