náš obľúbený



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto:250g poloh.múka, 125 g maslo /nie masielko!!!/, 125g práš.cukor, 1dl mlieka, 1/2 PDP, 1/2 vanil.cukru, 2 vajcia Tvaroh.zmes: 400g tvaroh (môže byť aj hrudkovitý, ale ja dávam radšej jemný), 1 vajce, 1 vanil.cukor, 60g práš. cukor, citrónová kôra Ovocie - najvhodnejšie:jahody, čučoriedky, maliny POZOR - toto nie je rozpis na veľký plech, ale na menší, ja pečiem na 40*25

POSTUP PŘÍPRAVY

Maslo necháme zmäknúť, vymiešame ho s práškovým a vanil.cukrom do peny. Pridáme vajcia, riadne rozšľaháme a nakoniec pridáme zmes múky a PDP striedavo s mliekom. Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Navrstvíme rovnomerne tvaroh, poukladáme ovocie.
Pečieme pri 180 C, asi 20-25minút.

Ak ho servírujem pri nejakej slávnostnejšej príležitosti, tak každý kúsok zdobím parížskou šľahačkou.
Tentoraz to bolo narýchlo bez zdobenia, na domáci odbyt :)))))))

pohľad zboku