Diabolske tousty a la Ďob



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Chlebík, kuracie prsia cca 200 g, cibuľa, šunka cca 10 dkg, 1 hradiščanka, syr na posypanie cca 10 dkg, cesnak, 2 feferónky, 1 malý pretlak, 1 lyžička horčice, 1 lyžička tatárky, 1 lyžička kečupu, na ochutenie: majoránka, soľ, mletá červená paprika, peper.

POSTUP PŘÍPRAVY

Tieto tousty su skutočne vynikajúce. Všetky indiegrencie sú podľa individuálnych chutí, nám však tieto kombinácie veľmi sadli a toustíky boli vynikajúce. Tak poďme na to:

Chlebík si dáme zapiecť do trúby z oboch strán.
Medzitým si pripavýme zmes na tousty:
Na troške oleja popražíme cibuľku pridáme mletú červenú papriku, na drobné kúsky nakrájané kuracie prsia, peper, trošku podusíme, pridáme šunku nakrájanú na malé kocky s feferónkami taktiež nadrobno pokrájanými a necháme spolu podusiť. Potom pridáme hradiščanku, paradajkový pretlak, majoránku, necháme zovrieť a povariť. Pred koncom podľa chuti môžme dochutiť horčicou, kečupom a tatárkou a chvíľku povariť.

Na teplý chlebík nanesieme pripravenú zmes a na vrch postrúhame syr a dáme na chvíľočku späť už do vypnutej vyhriatej trúby aby sa syr trošku roztopil.

Z tohto množstva nám vyšlo 5 toustov ale záleží od toho koľko si nanesiete na chlebík.

Je to výborná pochúťka na večeru a ulahodíte aj tým swojim mužíkom, ktorý majú radi mierne pikantné jedlá.

Tak dobrú chuť

Zuzana