Zapekaná zelená fazuľka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Zelená fazulka -kupujem si v konzerve v LIDL 1balenie (kludne može byť aj čerstvá tu však treba uvariť v osolenej vode zbavenu okrajov cca 700g), strúhanka, maslo, smotana kyslá, smotana sladká (šlahačková) 2-3vajíčka a syr na strúhanie, varianta šunka nasekaná (može i nemusí byť), soľ prípadne vegeta. Zemiaky ako príloha.

POSTUP PŘÍPRAVY

Fazulku scedíme zo šťavy nechame odkvapkať, sklennu misu vhodnu do rury vytrieme maslom a vysypeme strúhankou. Na spod vysypeme fazulku, posypeme nasekanou šunkou. Vedla si nastrúhame syr cca 20-30dkg, pridáme vajíčko, smotanu sladku i kyslu (prípadne troška mlieka k tomu ja som dolievala až do misy a troška premiešala kludne može byť aj smotana ešte) a dochutíme solou či vegetou. Touto zmesou zalejeme pripravenu fazulku a zakrytu nechame piecť cca 20min. Na konci trošku odkryjeme a zapečieme povrch cca 10min.. Na povrch možme koli farebnosti nasypať nasekanu petržl.vnatku a poukladať kusky masla ešte pred pečením (nie príliš veľa-kde tu kusoček). Uvaríme si k tomu ako prílohu zemiaky. Je to výborné a v prípade použitia sterilizovanej fazulky super rýchle a vyzera to takto výborne i na pohlad :)