
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Kuracie prsia 1/2 kg, čerstvé šampióny - 250 gr.,3 PL sójovej omáčky, 1PL solamylu, soľ, vegeta, korenie, 2 strúčky cesnaku, trošku vody príp. vína, sladká smotana 250 ml, lupienky mandlí, olej, malá cibuľka, cestoviny - penne, tagliatelle, príp. iné
POSTUP PŘÍPRAVY
Nakrájané kuracie prsia na kocočky alebo slížiky si môžeme naložiť deň vopred ( sú potom úúúžasne mäkkučké ) do: sójovej omáčky - cca1-2 PL, trošky vody príp. trošku vína, 1-2 PL solamylu, štipka soli (s citom, lebo sój. omáčka je slaná), vegety, korenia a cesnaku nakrájaného na tenké plátky.
Ak nestihnem kuracie prsia naložiť deň vopred, stačí aj na 1/2 hodinku pred prípravou. Mäsko trošku zmäkne aj za tú pol hodinku.
Kuracie prsia osmažíme na oleji a cibuľke, pridáme očistené šampióny pokrájané na plátky, opražíme, zalejeme vodou a 1/2 kockou hovädzieho bujónu, povaríme cca 5 minút. My máme radi štipľavé, takže vždy pridám aj trošku chilli, prípadne pridám chilli omáčku už do pácu, v ktorom sa mäsko nakladá. Nakoniec pridáme sladkú smotanu, niekedy netreba ani zahusťovať, pretože mäsko je naložené v solamyle a to sa samé zahustí.
Podávame s ľubovoľnou cestovinou, posypané jemne opraženými mandľami. To urobí úžasnú chuť, a skvelé to vyzerá :-))) ( ale keď nie sú, nič sa nestane - ja ich dávam keď chcem na niekoho zapôsobiť ,-) Namiesto šampiónov môžeme použiť aj inú zeleninu, alebo aj žiadnu - len tak, mäsko s omáčkou.
Chutí to skvele, a hlavne je to hotové za 15 minút. (Nerátam naloženie mäsa)
![]() |
Kuracie prsia nakrájame, naložíme do 1-2 PL sójovej omáčky, 1PL solamylu, cesnaku, trošky vody, osolíme, okoreníme, prípadne aj chilli omáčku a necháme odležať min. 30 min. |
![]() |
Mäsko opražíme na masle a cibuľke. |
![]() |
Pridáme pokrájané šampióny, opražíme a zelejeme cca 1dcl vody a pridáme 1/2 hovädzieho bujónu. Varíme asi 5 min. |
![]() |
Nakoniec pridáme sladkú smotanu- stačí aj 10-12 %. A hotovo! |