Torta pre starkú - korpus BEZ MUKY!!!



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Kedze dcerka oslavuje spolu so starkou, tak som aj pre nu pripravila torticku, ispiracia od Martiny P. /Mata74/9033, ale iba vyzorovo, korpus je orechovy pripraveny BEZ MUKY. Aj ja som sa cudovala, ale neide tam vobec ziadna muka ani kypriaci prasok a chuti vyborne. A plnka je parizska - konecne som ju vyskusala s bananmi a lekvarom. no poviem vam, chutila vyyyyborne! Potesila sa aj starka.

POSTUP PŘÍPRAVY

Tak konecne pridavam cely recept:

Korpus:
10 zltkov vymiesame s 25dkg cukru do penista
pridame 25dkg mletych orechov, 1 lyzica kakaa, 1 lyzicu uvarenej kavy , a nakoniec pridame 10 rozslahanych bielkov.
Korpus sa pecie na dvakrat v tej mensej tortovnej forme - 24cm. Napriek tomu ze tam nie je muka ani kypriaci prasok, pekne cesto vyjde hore, takze kazde sa da rozdelit na dve casti, cize dostaneme 4 platy. Tie som potom plnila parizskym kremom, kto ho nepozna, tu je recept.

Nezlaknite sa, ak sa vam bude zdat ten korpus akoby navlhnutym, to je len z tych orechov, naplneny bude vyborny.

KRÉM:
pisem mnozstvo na tieto styri platy a na natretie torty zvrchu
2 slahacky na slahanie 33%
2 sacky vanilkoveho cukru
2 x 125g cokolady na varenie

Slahacku nalejeme do hrnca, pridame vanilkovy cukor a nalameme cokoladu, velmi pomaly privedieme do varu a varime len chvilku - pozor nevarte smotanu priliz dlho - kym sa cokolada rozpusti a vypneme. Dame do chladku a ked uplne vychladne mozeme vyslahat. A krem je hotovy. Da sa slahat aj na druhy den, vtom pripade to nechate v chladnicke.

Z tohto mnozstva mi trosicka zostalo, tak som mala jeden nevyuzity korpus z druhej torty, tak som ho natrela tym kremom a poukladala nan banany - zmizlo to za 5 minut!!!

POSTUP PLNENIA:
Spodny plat som natrela dzemom, naukladala banany na kolieska a potrela kremom, polozila dalsi plat, ten som natrela len kremom a dalsi znova dzemom , bananmi aj kremom a potom posledny plat polozila a celu tortu dookola natrela zvyskom kremu. Vrch som posypala struhanou cokoladou a dozdobila slahackou a visnami z kompotu, ale mozete zdobit podla chuti, aj tym parizskym kremom, len to bude cokoladove a nie biele. Mna to vtedy nenapadlo, xi. Prajem vsetkym dobru chut!