Voňavá ryža



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Olej, Cibuľa, Ryža, Klinčeky, Hrozienka(podľa chuti), Soľ.

POSTUP PŘÍPRAVY

Tento sposob prípravy ryže ma naučil moj priateľ.Najprv som nad tým ohŕňala nos ale dnes viem, že je to fantastické vylepšenie klasiky.

Do hrnca si nalejeme olej, aby bolo dno hrnca pripravené na nadrobno nakrájanú cibuľku.Keď je cibuľka už opražená a krásne rozvoniava pridáme umytú ryžu, asi 5ks klinčekov a soľ.Zhruba 3-5 min. orestujeme a podlejeme vodou aby bola cca 1cm nad vrstvou ryže.Prikryjeme pokrievkou a varíme.Keď je už voda vyparená, odstavíme zo sporáka a aspoň ja zvyknem zabaliť do utierky celý hrniec aj s pokrievkou a nechám 30 min. odpočinúť.
Pri pridávaní klinčekov možte pridať aj hrozienka, nebojte nebude to sladké, aj ked ja to mam radšej bez nich moj partner si tie hrozienka neodpustí.
Táto ryža je nádherne voňavá a každopádne je to skvelá zmena.
P.S.: ak máte manžela zdráhajúceho sa inovácii, tak tesne pred podávaním tie klinčeky vytiahnite von.
Veď nemusia muži vedieť všetky naše tajomstá, však? :0)