Kuracie rolky Kyjev

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

maslo, cesnak, petržlenová vňať, soľ, korenie, 8 kúskov kuracích pŕs, strúhanka, tuhý sneh z bielkov

POSTUP PŘÍPRAVY

V rajničke rozpustíme 125 g masla. Pridáme 2 strúčiky pretlačeného cesnaku, 1/4 pohára nadrobno nasekanej petržlenovej vňate, soľ, a mleté biele korenie. premiešame, vylejeme do kelímka od margarínu a necháme stuhnúť v chladničke, aby sa zmes dala nakrájať na 8 kúskov.
Rezne vyklepeme. Na rezeň položíme kúsok ochuteného masla a spravíme rolku. konce bud zachytíme špáradlom alebo dobre pritlačíme, aby nám nevytieklo maslo.
Pripravíme si tuhý sneh. Rolky namáčame do strúhanky, potom do snehu a zas v strúhanke. Vypražíme do zlata.