Bananovo-orieskovy chlebik



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

3 zrele banany, 30 g masla, 200 g kryst. cukru, 3 lyzice mlieka, 250 g polohrubej muky, 2vajcia, 1 cajova lyzicka prasku do peciva, vanilinovy cukor, stipka soli, 100 g mletych lieskovcov, praskovy cukor na posypanie

POSTUP PŘÍPRAVY

Dalsi recept, v ktorom vyuzije trosku prezretejsie banany, ktore uz nikto neche papat ;) :P...

Super ku kavicke, caju, ci len tak...

2 banany si rozpucime vidlickou na kasu... Primiesame k nim makke maslo...
K bananom a maslu primiesame cukor a vanilkovy cukor a vymiesame na najhladsie ako sa da ;).
Primiesame cele vajicka...
... mlieko... vymiesame...
Muku si zmiesame s praskom do peciva, solou a primiesame k ostatnym vymiesanym igredienciam...
Na koniec pridame mlete lieskove oriesky (podla mohlo by to byt zaujimave aj s vlasskymi..., ale zatial som neskusala)
Nakoniec si este narezeme posledny banan na kolieska a vmiesame ich jemne do cesta... (Ja osobne, tam tie kusky bananov nemusim mat..., niekedy ich radsej popucim a pridam k ostatnym na zaciatku ;))
Cesto vlejeme do vymastej a vymucenej formy na chlebik... Pecieme vo vyhriatej rure na 180°C (v teplovzdusnej na cca 160°C) asi hodinu a pol (keby by vam vrch troska priharal prikrite ho radsej alobalom, ale pecte aspon tu hodinu a pol, aby bol prepeceny ;)...
Po upeceni nechame vychladnut, potom vyberieme z formy, posypeme praskovym cukrom... a servirujeme ;)