
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
v postupe prípravy
POSTUP PŘÍPRAVY
Medové rezy
Cesto: 20 dkg kryš. cukru, 2 PL medu, 7 dkg palmarínu, 2 dl mlieka, 2 celé vajcia dobre vymiešame a varíme do zhustnutia. Vychladnuté vylejeme na 45 dkg HL múky, v ktorej sme rozmiešali 1 KL sódy bikarbóny. Spolu zmiesime, rozdelíme na 5 častí, vyvaľkáme pláty a upečieme.
Plnka: 15 dkg kryšt. cukru upálime a zalejeme 1 dl - 1,5 dl vody a uvaríme na karamelovú vodu. Zvlášť rozmiešame 4 lyžice hrubej múky v 4 dl mlieka a uvaríme kašu - vlejeme do karamelovej vody a uvaríme. Do vychladnutého vmiešame 25 dkg masla a 2 PL rumu.
Plníme pláty: medzi 2 pláty dáme aj pikantný džem. Polejeme čokoládovou polevou.