
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Cesto 1: 350 g HL múky, 2 PL kakaa, 100 g margarínu, 100 g prášk. cukru, 1/2 prášku do pečiva, 1 vajce, 4 PL vlažnej vody. Plnka: 1 kg tvarohu, 50 g masla, 150 g prášk. cukru, 50 g hrozienok, 1 vajce, 1 žĺtok Cesto 2: 150 g prášk. cukru, 3 vajcia, 5 PL vlažnej vody, 250 g HL múky, 1 dl oleja, 1/2 prášku do pečiva
POSTUP PŘÍPRAVY
vypracujeme cesto 1 a vyvaľkáme na plát, ktorý uložíme na vymastený plech. Pripravíme si plnku z uvedených surovín, vymiešame do peny a natrieme na cesto. Potom si pripravíme cesto 2. cukor, žltky a vodu vymiešame, pridáme múku, olej, kypriaci prášok a tuhý sneh z 3 bielkov. Zľahka premiešame a vylejeme na tvarohovú plnku. Dáme do vyhriatej rúry upiecť. Pečieme pomaly asi 30 minút.