Farebný tvarohovo- jahodový koláč



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Kakaové cesto: 300g polohrubej múky* 100g práškového cukru* 125g masla (alebo Palmarin, Hera...)* 2 lyžice kakaa* 2 vajcia* 2 lyžičky kypriaceho prášku* 4 lyžice mlieka Pudingová plnka: 6 dl mlieka* 60- 65g jahodového pudingu* 50g kr. cukru* 2 vanilínové cukry* 400- 500g jemného nízkotučného tvarohu- napr. Sabi (ale môže byť aj tučný tvaroh) Biele cesto: 2 vajcia* 120g kr.cukru* 1 lyžica oleja* 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva* 4 lyžice polohrubej múky- môžete a mali by ste zdvojnásobiť dávku toho svetlého cesta

POSTUP PŘÍPRAVY

Ospravedlňujem sa, tentokrát bez klasického obr. postupu. Nám tento koláčik chutil, dúfam, že sa zapáči aj vám. Kakaové cesto: v jednej mise zmiešame múku, práškový cukor, kakao, kypriaci prášok. Pridáme na kocky pokrájané zmäknuté maslo. V malej miske rozšľaháme ručne vajcia s mliekom a vlejeme k sypkej zmesi, vypracujeme cesto, ktoré môžeme nechať v chladničke podľa potreby pár minút odležať. Rozvaľkané cesto dáme na vymastený, múkou vysypaný plech. Z mlieka, pudingu a kr. cukru uvaríme obvyklým spôsobom puding. Tvaroh vymiešaný s vanilínovým cukrom pridáme do teplého pudingu a plnku rovnomerne rozotrieme na kakaové cesto. Biele cesto: Celé vajcia vyšľaháme s kr. cukrom. Pridáme olej a múku zmiešanú s kypriacim práškom. Biele cesto dáme na plnku v plechu a koláč vložíme piecť do vyhriatej rúry doružova pri teplote 180- 200°C.

Po upečení..............
..........môžeme prebehnúť čokoládovou polevou..................
..........po narezaní....