Vaľkaná doboška



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

CESTO: 500 g HL múky, 170 g prášk. cukru, 1/2 bal. PDP, štipka soli, 100 g margarínu, 1 dl mlieka, 1 celé vajíčko a 1 žĺtok PLNKA: 1 l mlieka, 15 polievk. lyžíc kryšt. cukru, 6 kopcovitých polievk. lyžíc PH múky, 5 polievk. lyžíc kakaa, 1 Helia, trocha práškového cukru. POLEVA: čokoláda na varenie, Cera

POSTUP PŘÍPRAVY

Tento receptík som dostala od kamarátky, ktorej patria vsetky Vaše priaznivé ohlasy! :)

Všetky prísady zmiesime, pripravíme si cesto, ktoré rozdelíme na 5 častí. Každé postupne vyvaľkáme na veľkosť plechu. Upečieme. Pripravíme si plnku. Asi 3/4 l mlieka dáme variť s cukrom. Vo zvyšku mlieka rozhabarkujeme múku. Vlejeme do vriaceho mlieka a uvaríme kašu. V mixéri vyšľaháme heliu s cukrom, pridáme vychladnutú kašu a kakao a šľaháme ďalej asi 10 min. Potom pospájame pláty plnkou. Dáme do chladničky, zaťažíme ďalším plechom. Na druhý deň nanesieme čokoládovú polevu, nakrájame.

Z cesta si pripravíme 5 rovnakých bochníčkov.
Vyvalkame si plat a valcekom ho prenesieme na vymasteny a múkou posypany plech.
Upečené pláty ukladáme na seba. Pečieme pri teplote asi 160 - 180 stupňov. Cesto sa rýchle pečie, tak pozor na pripálenie :)
Na plech alebo inú tvrdú podložku položíme prvý plát, natrieme 1/4nou krému a ďalej postupne vrstvíme.
Na ďalší deň natrieme polevou 2x. Pláty musia odstáť, aby zmäkli. Kvôli studenému cestu čokoláda rýchlo tuhne, preto musíme konať rýchle :) Dobrú chuť! Verím, že sa podarí :)
Doboška vo forme torty :) Adamko si želal mať na nej auto, tak sme ju tak ozdobili :)
určite sa Vám podarí a je ešte 100x lepšia ako z cukrárne :) dajte mi potom vedieť :)