Makovo-jablkový koláč



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4 vajíčka, 250 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 150 g mletého maku, 200 g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 2 dl mlieka, 500 g očistených jabĺk

POSTUP PŘÍPRAVY

***

Očistené jablká nakrájame na menšie kúsky.
Žĺtky vyšľaháme dopenista s cukrom a vanilkovým cukrom
pridáme mlieko, chvíľu ešte prešľaháme
pridáme mak, premiešame, z bielkov si ušľaháme sneh s troškou cukru
až teraz pridávame múku zmiešanú s práškom do pečiva a zároveň šľaháme
a vmiešame opatrne sneh
vylejeme na maslom vymastený a polohrubou múkou vysypaný plech, naukladáme husto jabĺčka. Upečieme pri teplote 180° C dozlatista, cca 15-20 min.
Upečený koláčik necháme vychladnúť.
Vychladnutý pocukrujeme a nakrájame na rezy. *Dobrú chuť*