Makovo-jablkový koláč

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
4 vajíčka, 250 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 150 g mletého maku, 200 g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 2 dl mlieka, 500 g očistených jabĺk
POSTUP PŘÍPRAVY
***
 |
Očistené jablká nakrájame na menšie kúsky. |
 |
Žĺtky vyšľaháme dopenista s cukrom a vanilkovým cukrom |
 |
pridáme mlieko, chvíľu ešte prešľaháme |
 |
pridáme mak, premiešame, z bielkov si ušľaháme sneh s troškou cukru |
 |
až teraz pridávame múku zmiešanú s práškom do pečiva a zároveň šľaháme |
 |
a vmiešame opatrne sneh |
 |
vylejeme na maslom vymastený a polohrubou múkou vysypaný plech, naukladáme husto jabĺčka. Upečieme pri teplote 180° C dozlatista, cca 15-20 min. |
 |
Upečený koláčik necháme vychladnúť. |
 |
Vychladnutý pocukrujeme a nakrájame na rezy. *Dobrú chuť* |