ŠÁLKOVÉ PAGÁČE



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 salky uvarenych a postruhanych zemiakov, 4 salky vyberovej polohr. muky, 1 salka mlieka, 1 salka oleja, 1 vajce, 3 lyzicky soli, 1 kocka drozdia, na potretie 1 vajce a rascu , sezam lanove semienka , hrubozrna sol

POSTUP PŘÍPRAVY

Tento recept mam od svojej mami , robeny klasickym sposobom , ale my sme moderne zienky , tak si cesto spravime v pekarni. Este upozornim , ktore mate mensiu pekaren robte ho 1/2 davky , lebo ho je vela , alebo pre tie , ktore nechcu stravit 1/2 dna pri sporaku.

Potrebne suroviny.
Tak ako vieme do pekarnicky vlozime najprv tekutiny az potom vsetko ostatne. Nezabudnime si rozslahat v mlieku vajicko. Dame si robit cesto.
Tu je cesto uz urobene ako vidite je ho pozehnane.
Cesto prelozime na mukou vysypanu dosku a prekrojime ho na polovicu , aby sa nam s nim lepsie pracovalo.Vyvalkame ho asi na 1cm.
Vykrajujeme kolieska . Ja som to robila poharikom , mal priemer 4,5cm.Okraje cesta co vam zostali , uz nemieste spolu. Pokrajajte ich na mensie kusky a dajte ich spolu piect s pagacikmi a tie mozu zjest aj deti.
Ukladame na vymasteny plech , alebo vystlany papierom na pecenie.
Mozeme potriet rozslahanym vajickom , alebo nemusite aj tak su dobre.
Potrete mozete posypat cim len chcete , sezamom , rascou , solou , lanovymi semienkami. Pecieme vo vyhriatej rure na 180 *C. do ruzova.
A tu je vysledok. Pagacikov je strasne vela , urcite aj na daku rodinnu oslavu .Tak prajem dobru chut.