Prešovský chlebík.

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

400 ml vody,300 g hladkej múky,200 g vyrážkovej múky/kupujem v Kauflande/ 100 g grahamovej múky,2 lyžičky soli,2 lyžičky sušené droždie,1 lyžička kmín celý a jedna lyžička mletého kmínu,1 velký,alebo dva malé uvarené zemiaky/ked nemáte,nedáte,chlebík bude aj tak dobrý/. Ako alternatívu za zemiak som už použila aj strúhané jablko,ale v tom prípade treba dosypať viac múky,lebo jablko pustí šťavu. Tie múky možu byť aj v ľubovoľnom pomere,ja som piekla už aj z polohrubej,alebo len z dvoch druhov.

POSTUP PŘÍPRAVY

Všetky suroviny dať do pekárne,nastavujem program Klasik-pri tomto množstve múky nastavujem program malý,korka tmavá a trvá to 3.20 hod. Ak dám trochu viac múky tak už ide program s časom 3.30 hod. Mám pekáreň Eta Harmony. Po ukončení programu nechám v pekárni asi pol hodiny a potom ho vyberiem na rošt vychladnúť. Tento recept je u nás najobľúbenejší a pečiem ho už rok. Niekedy pridám aj olivy alebo nakrájané sušené paradajky.