Kokosky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Linecke kolieska:
400g hladkej muky
200 g Palmarinu
120g praskoveho cukru
1 vajce
kora z citronu
Kokosky:
300 g praskoveho cukru
6 bielkov
250g struhaneho kokosu
Krem:
200ml mlieka
50g krystaloveho cukru
1 zltok
1 zlaty klas
250g masla
1 PL kakaa
cokoladova poleva, marhulovy dzem
POSTUP PŘÍPRAVY
v obrazkovom postupe
 |
Z hladkej muky, palmarinu, cukru, vajicka a citronovej kory zmiesime cesto, ktore dame na chvilku odpocivat do chladnicky. Potom ho rozvalkame na hrubku cca 5mm a vykrajujeme z neho kolieska. Upecieme cca 20min v rure pri teplote 180C |
 |
Bielky vyslahame na tuhy sneh, a dame nad paru. Tam slahame spolu s cukrom cca 15 min. Odstavime a pridame kokos. Ak mame zmes riedku, pridame trosku kokosu naviac. Na plech vystlany papierom na pecenie robime pomocou naberacky na zmrzlinu male kopky. Aby sa nam zmes nelepila, namacame naberacku do studenej vody. Pecieme (susime) v rozhorucenej rure na teplote cca 130C 1 hodinu. |
 |
V mlieku rozslahame cukor, zltok, zlaty klas, kakao a uvarime na hustu kasu, ktoru za staleho miesania vychladime. Do zmaknuteho a vyslahaneho masla pridame vychladnutu kasu. |
 |
Na linecke kolieska nanasame primerane mnozstvo plnky. Ja som si vypomohla zdobickou na torty. Na upecene a vychladnute kokosove kopky dame trosku dzemu a takto pospajame vzdy jedno linecke koliesko s jednou kokosovou kopkou. |
 |
Rozpustime si cokoladu na varenie s kuskom cery. |
 |
Spodok kolieska namocime do cokoladovej polevy - po kokosovu kopku. Nechame stuhnut. Najlepsie su na druhy - treti den od plnenia. |