Kokosky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Linecke kolieska: 400g hladkej muky 200 g Palmarinu 120g praskoveho cukru 1 vajce kora z citronu Kokosky: 300 g praskoveho cukru 6 bielkov 250g struhaneho kokosu Krem: 200ml mlieka 50g krystaloveho cukru 1 zltok 1 zlaty klas 250g masla 1 PL kakaa cokoladova poleva, marhulovy dzem

POSTUP PŘÍPRAVY

v obrazkovom postupe

Z hladkej muky, palmarinu, cukru, vajicka a citronovej kory zmiesime cesto, ktore dame na chvilku odpocivat do chladnicky. Potom ho rozvalkame na hrubku cca 5mm a vykrajujeme z neho kolieska. Upecieme cca 20min v rure pri teplote 180C
Bielky vyslahame na tuhy sneh, a dame nad paru. Tam slahame spolu s cukrom cca 15 min. Odstavime a pridame kokos. Ak mame zmes riedku, pridame trosku kokosu naviac. Na plech vystlany papierom na pecenie robime pomocou naberacky na zmrzlinu male kopky. Aby sa nam zmes nelepila, namacame naberacku do studenej vody. Pecieme (susime) v rozhorucenej rure na teplote cca 130C 1 hodinu.
V mlieku rozslahame cukor, zltok, zlaty klas, kakao a uvarime na hustu kasu, ktoru za staleho miesania vychladime. Do zmaknuteho a vyslahaneho masla pridame vychladnutu kasu.
Na linecke kolieska nanasame primerane mnozstvo plnky. Ja som si vypomohla zdobickou na torty. Na upecene a vychladnute kokosove kopky dame trosku dzemu a takto pospajame vzdy jedno linecke koliesko s jednou kokosovou kopkou.
Rozpustime si cokoladu na varenie s kuskom cery.
Spodok kolieska namocime do cokoladovej polevy - po kokosovu kopku. Nechame stuhnut. Najlepsie su na druhy - treti den od plnenia.