Ipelske torticky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

400g hladkej muky 200 g Palmarinu 120g praskoveho cukru 1 vajce kora z citronu Plnka: 200 ml mlieka 50 krystaloveho cukru 1 zltok 1 zlaty klas 250g masla 1 PL kakaa ribezlovy lekvar cokoladova poleva

POSTUP PŘÍPRAVY

Viac v obrazkovom postupe...

Z hladkej muky, palmarinu, cukru, vajicka a citronovej kory zmiesime cesto, ktore dame na chvilku odpocivat do chladnicky. Potom ho rozvalkame na hrubku cca 5mm a vykrajujeme z neho kolieska. Upecieme cca 20min v rure pri teplote 180C.
V mlieku rozslahame cukor, zltok, zlaty klas, kakao a uvarime na hustu kasu, ktoru za staleho miesania vychladime. Do zmaknuteho a vyslahaneho masla pridame vychladnutu kasu.
Medzitym si roztopime varovu cokoladu a nechame vychladnut.
Zacneme spajat jednotlive kolieska tak, ze na jednom - spodnom koliesku je plnka a na vrchnom dzem. Pospajame takto vsetky kolieska.
Namacame ich do rozpustenej varovej cokolady a dozdobime podla vlastnej fantazie.
Pocas celeho pecenia si davame velky pozor na malu zlodejku cokolady...:-D