Kuracie prsíčka s mrkvou na smotane-súťaž

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
80 dkg kur.prs,asi 6 stredných mrkvičiek,smotana,mlieko,hladká múka,ocot,soľ,cukor,muškátový oriešok,olej.
POSTUP PŘÍPRAVY
Tento recept robievam už pár rokov a vždy sa po ňom len zapráši,je výborné,vyskúšajte a uvidíte :-)
 |
Prísady |
 |
Mäsko prudko opražíme zo všetkých strán |
 |
Vložíme do hrnca a zalejeme vodou tak aby mäsko vyčnievalo asi tak 1 cm |
 |
Posolíme a dusíme do mäkka |
 |
Ked je mäsko mäkké,pridáme mrkvu a zasa dusíme ale už len tak 10 min.mrkva by mala byť krehká nie prevarená !!! |
 |
Ked je mrkva krehučká pridáme mlieko asi tak 3 dcl a privedieme k varu. |
 |
Ked nám to pekne vrie zahustíme asi s 3 lyž.hl.múky zmiešanej s trochou mlieka a stále miešame. |
 |
Ked nám to pekne zhustne pomaličky prilievame smotanu,malo by to byť husté ako omáčka. |
 |
A dochuťujeme,solou, cukrom |
 |
octom,toho len veľmi máličko asi tak pol lyžice.Cukru sa nebojte pridať,máto byť sladko kyslej chuti.Na tomto recepte je dôležité dobre ho dochutiť ale to vy iste dobre viete :-) |
 |
A úplne na koniec nastrúhame muškátový oriešok,tiež pdľa chuti ja som nastrúhala asi štvrť orieška,alebo ak máte sušený tak asi pol malej lyžičky,viac asi nie aby Vám neprebil chuť mrkvičky. |
 |
A máme hotovo ,mňam mňam...a ako prílohu cestovinky |