Kuracie prsíčka s mrkvou na smotane-súťaž



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

80 dkg kur.prs,asi 6 stredných mrkvičiek,smotana,mlieko,hladká múka,ocot,soľ,cukor,muškátový oriešok,olej.

POSTUP PŘÍPRAVY

Tento recept robievam už pár rokov a vždy sa po ňom len zapráši,je výborné,vyskúšajte a uvidíte :-)

Prísady
Mäsko prudko opražíme zo všetkých strán
Vložíme do hrnca a zalejeme vodou tak aby mäsko vyčnievalo asi tak 1 cm
Posolíme a dusíme do mäkka
Ked je mäsko mäkké,pridáme mrkvu a zasa dusíme ale už len tak 10 min.mrkva by mala byť krehká nie prevarená !!!
Ked je mrkva krehučká pridáme mlieko asi tak 3 dcl a privedieme k varu.
Ked nám to pekne vrie zahustíme asi s 3 lyž.hl.múky zmiešanej s trochou mlieka a stále miešame.
Ked nám to pekne zhustne pomaličky prilievame smotanu,malo by to byť husté ako omáčka.
A dochuťujeme,solou, cukrom
octom,toho len veľmi máličko asi tak pol lyžice.Cukru sa nebojte pridať,máto byť sladko kyslej chuti.Na tomto recepte je dôležité dobre ho dochutiť ale to vy iste dobre viete :-)
A úplne na koniec nastrúhame muškátový oriešok,tiež pdľa chuti ja som nastrúhala asi štvrť orieška,alebo ak máte sušený tak asi pol malej lyžičky,viac asi nie aby Vám neprebil chuť mrkvičky.
A máme hotovo ,mňam mňam...a ako prílohu cestovinky